Bottenbjälklag

Bottenbjälklag är det nedersta bjälklaget i ett hus med krypgrund eller plintgrund. Bjälklag är vanligt bland stugor och mindre byggnader, men funkar även bland hus! Här kan du läsa mer om bottenbjälklaget vi på Lundqvist erbjuder!

Bjälklagspaket

Golvbjälklaget består av dubbla 45×220 som bärlinor. Golvåsarna är av konstruktionsvirke i dimensionen 45×220 och klarar en spännvidd på upp till 3,6m mellan bärlinorna. Innergolv ingår ej, däremot skickar vi med brädor och skivor till trossbotten samt isolering. Om du även önskar att välja till golvspånskivor så kan vi självklart även lösa detta. Ta det med din säljare när du begär offert.

Uppmärksamma att det inte finns något facit hur ett bjälklag byggs upp eller konstrueras. Utan det tas fram kundunikt vid varje projekt.

Vårt standardpaket innehåller:

  • Golvbjälklag
  • Isolering (Vid val av isoleringspaketet)
  • Trossbottenskivor
  • Trossbottenbrädor
  • Ångspärr
  • Golvspånskivor* (Tillval)

*Uppmärksamma att golvspånskivor och golvvärme inte ingår som standard i våra paket. 

Ritning
En bjälklagsritning med plintanvisning är en viktig detalj för att ert bygge ska flyta på bra. Vid beställning hjälper vi er mer än gärna med detta. Lastnedräkning kan givetvis ordnas efter önskemål.

Panelnedstick

Ett synligt bottenbjälklag kan i vissa fall vara en snygg detalj, men i andra fall är det något som man gärna vill dölja. Därför kan vi på Lundqvist erbjuda ett panelnedstick på våra väggblock. Det innebär att blocken anpassas med en förlängd panel (panelnedstick), som är utformad för att täcka bjälklagets bärlinjer.

Bjälklag till villa
Bottenbjälklag till villa är givetvis ett alternativ, men ofta funkar inte vår standardlösning på grund av laster och mer komplexa storlekar. Därför är det extra noga vid ett villaprojekt att prata ihop sig med sin villasäljare för att kunna ta fram en korrekt konstruktion på bjälklaget.


BEGÄR OFFERT

Fyll i dina uppgifter så kommer vi att kontakta dig!