Det hela började år 1936

Det började som ett möbelsnickeri åt försvaret. Sedan dess har företaget haft en mängd olika skepnader inom träindustrin genom åren. Det som till synes var bolagets största bakslag genom tiderna, en stor brand 2004 då hela företagets samlade tillgångar sedan 1936 försvann över en natt, blev istället startskottet för någonting helt nytt – och Lundqvist Trävaru AB fick den form vi har idag!

Företaget har genom åren haft en mängd olika skepnader inom träindustrin; alltifrån möbelsnickeri till sågverk och hyvleri. Idag tillverkar bolaget byggsatser för exempelvis garage, fritidshus, stall och allt där i mellan.

Lundqvist Trävaru AB är ett företag som har funnits i familjen Lundqvists ägo i nära 90 år. Det hela började år 1936 då bröderna John och Ivar Lundqvist grundade Bröderna Lundqvists Snickerifabrik. Verksamheten bestod då av ett snickeri som tillverkade möbler åt försvaret. I slutet av 1940-talet tog den ena av bröderna, John, över företaget och Lundqvist Trävaru AB gick över till att vara sågverk och hyvleri.


John Lundqvist gick hastigt och tragiskt bort 1983 och den då blott 27 år gamla sonen Jan Lundqvist tog över verksamheten. Efter ytterligare en tragedi 2004, då hela företaget brann ner och bolagets samlade tillgångar sedan 1936 försvann över en natt, bestämde sig Jan för att satsa helhjärtat på att tillverka de byggsatser som företaget levererar idag. Byggsatserna blev början på något stort och bolaget växte kraftigt, mycket tack vare internets intåg i var mans hem. Detta ledde till att bolaget snabbt började leverera byggsatser över hela Sverige.


Samuel och Jens på Lundqvist Trävaru AB.

2014 var det dags för nästa generation, Jens Lundqvist och Samuel Holmström, att ta vid och bygga vidare på den stabila grund Jan lagt för bolaget. Sedan 2014 har bolaget uppmärksammats och mottagit flertalet utmärkelser inom en rad olika områden för sitt innovationsarbete. Bolaget har bland annat utsetts till "Sveriges smartaste företag" av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA), blivit utsedda till Sveriges mest uppkopplade bolag av Breakit och Telenor, samt blivit Gasellföretag sju gånger av Dagens Industri. 2014 utsågs företaget också till hela Sveriges Digitala Gasellföretag av Google och Dagens Industri. Bolaget har även utsetts till Superföretag av Veckans Affärer fem år och varit nominerade till Svenska Dagbladets Affärsbragd 2019.


När företaget lanserade den plugin-fria 3D-konfiguratorn 2013 var man först på bollen, något man bestämt sig för att vara även fortsättningsvis. Bolaget jobbar aktivt för att även i fortsättningen driva utvecklingen, i en annars ganska grå och konservativ bransch, och verkligen visa vägen mot en enkel, kostnadseffektiv och mer hållbar byggindustri, med kunden i fokus!

BEGÄR OFFERT

Fyll i dina uppgifter så kommer vi att kontakta dig!