Press

Är ni nyfikna på oss som bolag? Kittlas ni kanske av tanken på att få vara med på vårt äventyr att revolutionera byggbranschen? Vår företagsresa, dokumenterad och granskad, genom medias tränade ögon kommer att dokumenteras nedan.

Staffan Persson går in i techdrivet trävarubolag – ”revolutionera byggbranschen”

Finansmannen Staffan Persson går in som delägare i Piteå-företaget Lundqvist Trävaru. Bolaget går i bräschen för digitaliseringen av byggbranschen.

 

Staffan Persson är en av Sveriges största privata investerare med intressen i bolag som Stiga, Qliro, Spotlight och Kindred.

 

Läs artikeln i DI här

De omsätter 100 miljoner kronor på “Sims för byggbranschen” – backas av tungviktare

Samuel och Jens på Lundqvist Trävaru AB.

Nu investerar finansmannen Staffan Persson i Lundqvist. Det är oklart hur mycket pengar Staffan Persson går in med, men han tar en ägarandel på strax under 10 procent.

 

Läs artikeln på Breakit här

Nominering till SvD Affärsbragd 2019

SvD Empatiska, reflekterande rebeller. Så ser Lundqvist Trävaru på sig själva och sina medarbetare.

– Vi vill förändra branschen och visa vad som är möjligt, säger Samuel Holmström, som är vd för företaget med ett byggsystem som fungerar som lego.

Läs hela artikeln.

Ministern kom för att kolla läget

Mikael Damberg liftade från Skellefteå till Piteå för att besöka det hyllade bolaget Lundqvist Trävaru för att få veta mer om dess strävan att förändra byggbranschen.

PITEÅ Prisregnet över Lundqvist Trävaru kittlar även näringsminister Mikael Damberg. På tisdagen kom han på personligt besök.
Det är inte var dag som en näringsminister klampar in i fabriksbyggnaden hos Lundqvist Trävaru i Öjebyn.. Läs hela artikeln.

Ny fabrik får klartecken

Jens Lundqvist, affärsutvecklingschef på Lundqvist Trävaru AB.

PITEÅ Lundqvist Trävaru och Piteå näringsfastigheter bildar ett gemensamt bolag för att bygga en ny fabrik på Haraholmen.

– Samarbetet är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta växa. Vi måste ha större ytor och Haraholmen är det absolut bästa alternativet. Det är jätteroligt att kommunen och PNF vill utveckla området, sa Jens Lundqvist, vice vd på Lundqvist trävaru AB.. Läs hela artikeln.

Lundqvist Trävaru får Smart industri priset

Siemens Göran Persson delar ut priset för Smart Industri till Samuel Holmström och Jens Lundqvist.

SIEMENS Vi gratulerar årets Smart industri- tävlingens vinnare, Lundqvist Trävaru, som har utmanat en av de mest traditionella branscher – bygg. Juryn motiverar sitt val med att Lundqvist Trävaru har genom att utnyttja digitaliseringens möjligheter utvecklat sitt kunderbjudande och gått från att erbjuda trävaror till att sälja färdiga byggnader.

Den 1 februari var det prisutdelning på IVA i Stockholm och Siemens Göran Persson var med och delade ut priset till Samuel Holmström och Jens Lundqvist.. Läs hela artikeln.

Byggföretaget satsar på ny mark

Lundqvist Trävaru AB satsar på en ny fabrik vid hamnområdet i Piteå.

PITEÅ Lundqvist Trävaru AB vill bygga en ny fabrik då lokalerna i Öjebyn sätter stopp för fortsatt expansion.

DHaraholmen har hela tiden varit ett hett alternativ och genom att bilda ett gemensamt fastighetsbolag med Piteå näringsfastigheter blir etableringen på Grängestomten nu möjlig.. Läs hela artikeln.

Lundqvist Trävaru prisade för Smart Industri

Günther Mårder, Mikael Damberg och Samuel Holmström träffades på Företagarnas politikermingel i Tändstickspalatset i Stockholm.

DIGITALISERING Förutom äran väntar nu en kunskapsresa till Tyskland.

Lundqvist Trävaru AB i Öjebyn vann i helgen pris i tävlingen Smart Industri, arrangerad av Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA). Anledningen till vinsten är att.. Läs hela artikeln.

Ny Fabrik byggs på Haraholmen

Jens Lundqvist, vice VD på Lundqvist Trävaru AB visar platsen för den 40000 kvm stora tomten företaget förvärvar och planerar att uppföra den nya fabriken på.

PITEÅ Först Lindbäcks bygg och nu Lundqvist trävaru AB. En till fabrik ska byggas på Haraholmen och samarbetet med Piteå näringsfastigheter gör expansionen möjlig.

PT har tidigare berättat att Lundqvist trävaru AB vill bygga en ny fabrik då lokalerna i Öjebyn sätter stopp för fortsatt expansion. Haraholmen har hela tiden varit ett hett alternativ och genom att bilda ett gemensamt fastighetsbolag med.. Läs hela artikeln.

Lundqvist Trävaru vann i Smart industri

Ägarna till Lundqvist Trävaru AB. Från vänster: Jan Lundqvist, Samuel Holmström, Günther Mårder och Jens Lundqvist.

DIGITALISERING Lundqvist Trävaru AB i Öjebyn vann pris i IVA:s tävling Smart industri.

Enligt juryn har företaget med sin affärsmodell utmanat en av våra mest traditionella branscher, byggbranschen. Lundqvist trä erbjuder.. Läs hela artikeln.

Lundqvist Trävaru bygger ny fabrik på Haraholmen

Samuel Holmström, VD på Lundqvist Trävaru AB vill bygga en ny fabrik ute på Haraholmen.

PITEÅ Lundqvist Trävaru behöver expandera och kan inte göra det i lokalerna i Öjebyn. Därför har man haft planer att etablera sig på Haraholmen i Piteå.

Nu blir etableringen möjlig genom ett fastighetsbolag som Lundqvist Trävaru bildar tillsammans med Piteå näringsfastigheter.. Läs hela artikeln.

Så blev Lundqvist Trävaru Sveriges smartaste företag

Initiativet kring Smart Industri kommer från regeringen i syfte att stärka industrins konkurrenskraft och göra investeringar i industrin mer attraktiva. Lundqvist Trävaru AB vinner Kungl. Ingengörsvetenskapsakademiens (IVAs) pris för Smart Inustri.

NY TEKNIK Lundqvist Trävaru låter kanske inte som ett av Sveriges mest moderna företag. Men det är precis vad de är.

Steget från tv-spel till trävaruhandel är kortare än man kan tro. Nu har Jens Lundqvist och Samuel Holmström uppmärksammats för sin förvandling av det gamla familjeföretaget Lundqvist Trävaru. Bolaget har precis vunnit.. Läs hela artikeln.

Piteåföretag vinner kungligt pris

Delegationsresa till Tyskland som en del av priset i tävlingen Smart Industri där Lundqvist Trävaru AB tog hem segern 2018.

PITEÅ Piteåföretaget Lundqvist trävaru AB har vunnit Kungliga ingenjörsvetenskapsakademiens pris för att på bästa sätt utnyttja digitaliseringens möjligheter.

Utmärkelsen är en del av projektet Smart industri, som drivs i Kungliga ingenjörsvetenskapsakademiens, IVA:s, regi. Ytterligare en rad företag och organisationer så som Tillväxtverket, Automation Region, ABB, Siemens, Teknikföretagen AB Volvo och ÅF står bakom projektet. Syftet är att.. Läs hela artikeln.

Lundqvist trä vinnare i Smart industris företagstävling

Lundqvist Trävaru AB vinner Kungl. Ingengörsvetenskapsakademiens (IVAs) pris för Smart Inustri.

STOCKHOLM Lundqvist trävaru fick ta emot priset i IVAs projekt Smart industri företagstävling. Juryn menade att de med sin affärsmodell utmanat en av våra mest traditionella branscher – bygg..

Den 1 februari var det prisutdelning på IVA i Stockholm.. Läs hela artikeln.

Digitala byggsatser i deras framtidsvision

Lundqvist Trävaru AB vill bli ett Google i byggbranschen.

TILLVÄXT Piteåbaserade Lundqvist trävaru AB planerar att satsa 90 miljoner på utveckling av verksamheten, samtidigt som tillväxtkurvan ska fortsätta uppåt.

Hos Lundqvist trävaru väntar en tid av investeringar. Totalt ska 90 miljoner investeras i verksamheten, där helt nya lokaler ingår i satsningen. Om man håller det tighta schemat blir det inflytt första kvartalet 2019.. Läs hela artikeln.

Byggföretaget satsar 90 miljoner – och värvar börsprofil

Günther Mårder - delägare i Lundqvist Trävaru AB

PITEÅ Från en nedbränd såg i Svensbyn till årets digitala gasell i hela Sverige. Garage- och hustillverkaren Lundqvist Trävaru lägger i ännu en växel.

Lundqvist Trävaru plockar in Företagarnas vd, tillika börsprofilen Günther Mårder, som ny delägare och styrelsemedlem.. Läs hela artikeln.

Lundqvists i Öjebyn bygger ny fabrik

Ägarna till Lundqvist Trävaru AB. Från vänster: Jan Lundqvist, Samuel Holmström, Günther Mårder och Jens Lundqvist.

PITEÅ Tillväxten hos Lundqvist trävaru AB i Öjebyn gör att företaget planerar att bygga ny fabrik för 90 miljoner kronor.

PT har tidigare redogjort för att företaget funderat på att antingen, bygga ut fabriken på Öhns industriområde, bygga ytterligare en fabriksdel på annan plats, eller att bygga en helt ny fabrik på ny plats.. Läs hela artikeln.

PRESSMEDDELANDE: Günther Mårder är ny delägare

Pressmeddelande - Günther Mårder har köpt in sig i Lundqvist Trävaru ABPITEÅ Torsdagen den 23 november offentliggjordes i Dagens Industri att Günther Mårder trätt in som ny delägare och styrelseledamot i Lundqvist Trävaru. Han har förvärvat tio procent av aktierna av befintliga ägare för en ej offentliggjord köpeskilling.

Günther Mårder är till vardags vd för Företagarna, Sveriges största företagarorganisation och har tidigare varit vd för organisationen Aktiespararna och sparekonom vid Nordnet Bank. Möjligheten att få utmana den konservativa byggbranschen har varit ett bärande skäl till hans val att engagera sig i bolaget.. Läs hela pressmeddelandet.

PRESSMEDDELANDE: Lundqvist Trävaru satsar 90 miljoner

Pressmeddelande - Lundqvist Trävaru AB investerar 90 miljonerPITEÅ Sedan 2010 har bolagets omsättning nästan fyrdubblats och antalet producerade och levererade byggnader överstiger nu 400 stycken på årsbasis. För att säkerställa fortsatt expansionskapacitet har styrelsen beslutat att bygga nya kontors-, produktions- och logistiklokaler.

I dagsläget disponerar företaget en tomt på drygt 10 000 m² med tillhörande lager-, kontors- och fabriksbyggnader på Öhns industriområde i Öjebyn, Piteå. Tillväxten senaste åren har varit möjlig genom.. Läs hela pressmeddelandet.

Lundqvists söker ny samarbetspartner

Samuel Holmström och Jens Lundqvist. Udda fåglar i byggbranschen?

PITEÅ Gasellföretaget Lundqvist Trävaru AB i Öjebyn söker ny samarbetspartner och satsar på export till Norge.

Delägarna Jens Lundkvist och Samuel Holmström (vd), konstaterar inte utan viss stolthet att Lundkvist trävaru AB blivit gasellföretag för fjärde året i följd.. Läs hela artikeln.

Lundqvist trä har satsat på spelteknik

Samuel Holmström, 29 år, Jens Lundqvist, 29 år Lundqvist Trävaru AB, Öjebyn, Piteå, Norrbotten. För Företagaren, Spoon.

PITEÅ Samuel Holmström och Jens Lundqvist såg möjligheterna att koppla ihop det gamla träföretaget med speltekniken. Och redan första året som ägare utsågs de till Årets digitala gasellföretag av Google och Dagens Industri.

Samuel Holmström och Jens Lundqvist såg möjligheterna att koppla ihop det gamla träföretaget med speltekniken.. Läs hela artikeln.

De kan bli Årets Varumärke i Piteå

Vimmel på Näringslivsgalan

PITEÅ Tre är nominerade till att bli Årets varumärke i Piteå: Pite Summer Games, Lundqvist Trävaru AB och Kust Hotell & Spa.

Årets varumärke är en ny priskategori, som delas ut av.. Läs hela artikeln.

Träfabriken får skjuts – av en speltillverkare

Träfabriken

DIGITALISERING För tio år sedan var Lundqvist Trävaru i Piteå ett enmanshyvleri. I dag har de 20 anställda, varav en tv-spelsutvecklare. Nu säljer de 95 procent via webben.

När familjeföretaget Lundqvist Trävarus lokaler brann ner ledde det till en.. Läs hela artikeln.

Norrbottningar prisade vid entreprenörsgala

Jens Lundqvist och Samuel Holmström utsågs till Årets manliga stjänrskott 2016

UMEÅ Två norrbottniska företag vann i regionfinalen i tävlingen EY Entreprenör of the Year som avgjordes i Umeå under tisdagkvällen:Lundqvist Trävaru AB och Arctic Falls.

Samuel Holmström och Jens Lundqvist, Lundqvist Trävaru AB, bygg och byggsatsföretaget i Öjebyn, vann i kategorin ”Årets manliga stjärnskott”.. Läs hela artikeln.

Tillväxtundret från Piteå

Samuel och Jens på Lundqvist Trävaru AB.

DIGITALISERING Jens Lundqvist och Samuel Holmström vill hellre jobba med dataspel än i ett snickeri. Tack vare det har Lundqvist Trävaru AB flerfaldigat försäljningen på fem år.

Det gamla familjeföretaget från Piteå har de senaste åren etablerat sig som ett av Sveriges verkliga tillväxtföretag.. Läs hela artikeln.

Snabbväxaren från Piteå

Jens och Samuel på Lundqvist Trävaru AB planerar ett bygge.

DIGITALISERING Samuel Holmström och Jens Lundqvist har förflyttat ett traditionsrikt trävaruföretag till den digitala framkanten.

Lundqvist Trävaru AB säljer byggsatser för garage, förråd, stall och fritidshus till hela landet. Kunden kan rita och beställa sin byggnad på webben.. Läs hela artikeln.

Han vill skapa byggbranschens Google

Samuel Holmström, VD på Lundqvist Trävaru AB.

SKELLEFTEÅ Den 26-28 januari genomförs näringslivsdagarna BizBuz i Skellefteå. En av öppningsdagens föreläsare är Samuel Holmström, en digital visionär inom byggbranschen.

Samuel Holmström, vd för Lundqvist Trävaru AB i Öjebyn, kommer att berätta om.. Läs hela artikeln.

Ny yrkesgrupp efterlyses

Samuel Holmström vid väggblocksstationen på Lundqvist Trävaru AB när det tillverkas ett garage.

DRIVKRAFT ”Jag efterlyser en ny yrkesgrupp: montörer. När det industriella byggandet ökar behöver vi i första hand inte fler snickare, vi behöver montörer. Snickare är överkvalificerade och dyra för att göra montage av standardiserade byggelement. Jag ser det som ett resursslöseri att låta duktiga snickare montera gipsskivor, fönster, dörrar och liknande i ett bygge.”

Samuel Holmström, vd för Lundqvists Trävaru AB, utsågs i höstas till en av Norrbottens företagsammaste personer av Svenskt Näringsliv.. Läs hela artikeln.

Hans vision är att förändra Byggsverige

Samuel Holmström, VD på Lundqvist Trävaru AB.

PITEÅ Efter bara ett år som vd för det gamla familjeföretaget i Öjebyn har Samuel Holmström målet att fördubbla produktionen och visionen att förändra Byggsverige.

Målet är att öka den nuvarande produktionen av 300 byggnader till det dubbla, 600 per år. Omsättningen ska öka från cirka 34 miljoner kronor till 100 miljoner innan 2019.. Läs hela artikeln.

Lundqvists Trävaru ska fördubbla produktionen

Jens Lundqvist och Samuel Holmström i den påbörjade utbyggnationen.

PITEÅ Lundqvists Trävaru AB i Öjebyn bygger ut kontor, lager och virkesmagasin. Det är en del i företagets planer på expansion. Nästa steg blir att bygga ut produktionslokalerna för att kunna fördubbla produktionen.

Just nu pågår utbyggnaden av kontoret i Öjebyn. Det är den synliga delen av företagets utveckling just nu.. Läs hela artikeln.

Byggfabrik prisades av Dagens Industri

Lundqvist Trävaru AB är Årets Digitala Gasell

BYGGAREN Årets digitala gasell som Dagens Industri utser är ett företag i byggbranschen. Lundqvist Trävaru i Piteå säljer byggsystem för husmoduler över nätet, ett ovanligt koncept.

Jens Lundqvist, son till grundaren Jan, har tillsammans med vd Samuel Holmström köpt 80 procent av det snart 80 år gamla företaget.. Läs hela artikeln.

Träbolag i den digitala täten

Rita upp din byggnad online direkt på vår webb

Dagens Industri Priset Digital Gasell delades för tredje året ut till företag som har tagit vara på internets möjligheter för att utveckla sin eller andras verksamhet, och som uppfyller de vanliga Gasellkriterierna.
Bakom priset står Di och sökmotorföretaget Google, som är en av Gaselltävlingens huvudsponsorer.

Norra Sveriges och Årets Digitala Gasell:
Lundqvist Trävaru, med vd:n Samuel Holmström och delägaren Jens Lundqvist, säljer monteringsfärdiga byggnader via internet.
Motivering: ”Lundqvist Trävaru visar hur man kan lyckas online oavsett bransch. De använder nätet för att fördjupa relationen med existerande kunder både i Sverige och Norden.”.. Läs hela artikeln.

Lundqvist Trävaru tog emot pris som Årets Digitala Gasell

Träfabriken

PITEÅ Öjebyföretaget Lundqvist Trävaru AB fick ta emot Dagens Industris pris Årets Digitala Gasell i Sverige vid en stor Gasellfest på konserthuset i Stockholm på måndagkvällen.

Det är Dagens Industri och Google Sverige som utsett företaget, för att de haft en tillväxt på 113 procent de senaste tre åren och är nyskapande vad gäller e-handel.. Läs hela artikeln.

Lundqvist Trävaru tar nya marknader

Jens Lundqvist och Samuel Holmström är med Lundqvist Trävaru AB Årets Digitala Gasell.

UMEÅ Genom sin synlighet på nätet har byggföretaget lyckats nå ut till nya kunder.

Byggföretaget Lundqvist Trävaru i Öjebyn, Piteå, har genom webben och digital handel lyckats hitta en marknad långt utanför norra Sverige.. Läs hela artikeln.

Öjebyföretag tog hem priset

Pristagare Årets Digitala Gasell i Norra Sverige.

LULEÅ Sättet att tillverka och sälja monteringsfärdiga byggnader är hämtade från ett känt svensk möbelföretag och därför prisas nu ett företag från Öjebyn.

Lundqvist Trävaru i Öjebyn prisas av Sveriges viktigaste affärstidning för sitt sätt att tillverka och sälja. Det är Dagens Industris gasellpris ”Årets digitala gasell” som tillfaller Öjebyföretaget.. Läs hela artikeln.

”Vi ska bli ett Google i branschen”

Lundqvist Trävaru AB har en strävan efter att bli ett Google i byggbranschen.

Dagens Industri Lundqvist Trävaru i Öjebyn i Piteå fick en nystart med e-handel av monteringsfärdiga byggnader efter att företaget brann ned för tio år sedan. Företaget har utsetts av Di och Google till Årets Digitala Gasell i Sverige.

Ni har vuxit med 113 procent de senaste tre åren och omsatte 24,5 Mkr i fjol. Vilken betydelse har försäljning via nätet haft?
”Det är väl egentligen tack vare nätet som vi har haft den utvecklig som vi har haft”.. Läs hela artikeln.

Lundqvists trävaru bäst på webben

Träfabriken

PITEÅ Lundqvist trävaru AB i Öjebyn är bäst i Norrland på att använda webben i sin marknadsföring och försäljning. För det fick de pris i Dagens Industris Gaselltävling.

Affärer i norr har tidigare skrivit om företaget och deras strävan att ”bli en Google för byggbranschen”. Den målsättningen verkar bli på väg att uppnås.. Läs hela artikeln.

Digital Gasell fångar kunderna redan på nätet

Rita din byggnad online

UMEÅ Fånga kunderna redan på nätet, gör det användarvänligt och satsa på mobilen. Det är några råd Googles Tove-Lia Johansson ger när hon delar ut pris till Årets digitala gasell i norra Sverige, Lundqvist Trävaru från Piteå.

Sedan 2012 är Google med och utser Årets digitala gasell i samband med Dagens industris gaselltävling. Priset syftar till att uppmärksamma företag som tagit tillvara på internets möjligheter för att utveckla sin verksamhet.. Läs hela artikeln.

Byggnad till salu på nätet

Lundqvist Trävaru AB säljer monteringsfärdiga garage, fritidshus, stall, maskinhallar med mera över nätet!

Dagens Industri E-handel med monteringsfärdiga byggnader blev en nystart för Lundqvist Trävaru efter en brand för tio år sedan. Företaget är i år Di:s och Googles digitala Gasell för Norrlandsregionen.

Lundqvist Trävaru i Öjebyn, Piteå, säljer monteringsfärdiga fritidshus, stall, garage och maskinhallar via nätet.
Enligt vd:n och delägaren Samuel Holmström står e-handeln för 95 procent av omsättningen.. Läs hela artikeln.

Husfabrik i Öjebyn vill bli som Google

Lundqvist Trävaru AB vill bli ett Google i byggbranschen.

PITEÅ Sedan de unga piteborna Samuel Holmström och Jens Lundqvist tog över Lundqvist Trävaru AB för tre år sedan har omsättningen ökat med 100 procent. Nu vill de bli en google för byggbranschen.

Affärer i norr har tidigare skrivit om företaget och deras strävan att ”bli en Google för byggbranschen”. Den målsättningen verkar bli på väg att uppnås.. Läs hela artikeln.

BEGÄR OFFERT

Fyll i dina uppgifter så kommer vi att kontakta dig!