Frågor & Svar

Här kommer vi att försöka svara på de vanligaste frågorna vi får av våra kunder. Kontakta oss gärna om du saknar just din fråga här!

Är era priser inklusive moms?

Ja, alla priser på hemsidan är inklusive moms.

Vad kostar frakten?

Nedan visas ett par exempel på vad frakten kan kosta. Priset varierar främst beroende på vägghöjd, taklutning och vissa tillval. När du kontaktar oss lämnar vi ett fast pris på din frakt. Vill du läsa mer om hur leveransen går till kan du läsa under punkt fyra här.

 • Dubbelgarage till Stockholm ca 8,200:- inkl. moms
 • Enkelgarage till Göteborg ca 7,300:- inkl. moms
 • Attefallshus till Malmö ca 8,900:- inkl. moms
 • Dubbelgarage till Kiruna ca 8,100:- inkl. moms
 • Enplansvilla till Stockholm ca 24,000:- inkl. moms

Kan ni tillhandahålla bygglovshandlingar?

Ja, för byggnader med våra standardmått och takkonstruktioner kan du antingen själv skriva ut färdiga fasad-, plan- och sektionsritningar gratis med hjälp av vårt ritverktyg, eller bara slå en signal så löser vi det!

 

Vi fixar självklart även ritningar när t.ex. längd, bredd eller takkonstruktioner avviker från vår standard, men då gäller nedanstående prislista.

 

Priser på övriga ritningar

  • Enklare ritningar för t.ex. garage/carport/stall utan planlösning kostar 2,900 kr
  • Avancerade ritningar för t.ex. villa/fritidshus inkl. planlösning kostar 5,900 kr
  • Två- & 1,5-planshus med inredd övervåning 9,400 kr
  • Större revideringar som exempelvis ändrad bredd, taklutning och ny planlösning upprättas till halva kostnaden för ny ritning.

 

Övriga blanketter för ansökan av bygglov finner du på din kommuns hemsida. Vill du veta mer om bygglov kan du läsa här!

Hur lång tid tar det från beställning tills att byggnaden levereras?

Hur lång tid det tar varierar väldigt mycket beroende på säsong, byggsystem, samt om man beställt med entreprenad eller inte. Men för att ge en ungefärlig riktlinje kan man säga att leveranstiden i regel brukar ligga mellan 9-15 veckor för en byggnad från småblocksystemet och 12-24 veckor när det gäller våra villablock. OBS! Dessa leveranstider är endast riktlinjer över hur det har sett ut tidigare år. För att vara helt säker rekommenderar vi att du tar kontakt med en säljare för att ta reda på aktuell leveranstid för det du vill bygga.

Varför är det så billigt?

Tack vare vårt rationella och genomtänkta sätt att arbeta. Vi köper in norrländskt tätvuxet virke lokalt och kontrollerar sedan alla delar av produktionen själva – så väl väggblock som takstolar. Eftersom att vi köper in väldigt stora volymer av tillval som exempelvis fönster, dörrar, portar, plåttak, takpannor med mera kan vi generellt sett hålla väldigt konkurrentkraftiga priser. Vår målsättning är att vara så transparenta som möjligt med priserna så att ni själv enkelt ska kunna jämföra och skapa er en egen uppfattning.

Har ni några standardmodeller?

Vi har egentligen inga färdiga standardmodeller, utan erbjuder ett flexibelt byggsystem där du själv väljer hur bred, lång eller hög din byggnad ska vara med utgångspunkt i vårt byggsystem. Ta gärna inspiration från våra tidigare kunders byggnader!

 

Gå in och testa vår 3d-kalkylator – där du kan få pris, gratis bygglovsritningar med mera direkt i webben!

Säljer ni byggnader till andra länder än Sverige?

Vi säljer en hel del byggnader till Norge varje år och har även en Norsk sajt. Sen brukar det även skickas några byggsatser till Åland och Estland. Hör gärna av er om ni har några funderingar kring detta!

Åtar ni er totalentreprenad?

Vad gäller entreprenader så erbjuder vi Lundqvistmontage™ som finns i tre utförandegrader.

 • Väderskyddat
 • Färdigt utvändigt
 • Färdigt utvändigt & isolerat

Medföljer en monteringsanvisning vid leverans?

Monteringsanvisning medföljer tillsammans med blockritning, takstolsritning och andra dokument. Dessa dokument mejlas ut till dig i samband med leveransen. Om ni önskar dessa i ett tidigare skede är bara att ta kontakt med oss så löser vi det!

Får man en ritning på grunden man ska göra av er?

Yttermåtten på en vanlig platta, torpargrund eller liknande kan man få direkt av oss. Öppningar i eventuell lecamurar, plintritningar med mera kan vi ordna i lite senare skeden när byggnadens konstruktion är fastställd efter beställning.

Går det få andra mått än era standardmått?

Ja. Generellt sett är det alltid billigare och enklare att anpassa en byggnad på längden än på bredden, i och med att man då kan använda vanliga standardtakstolar. Vid specialstorlekar utgår vi prismässigt från närmaste större storlek för att anpassa väggblocken och eventuellt takstolarna.