Byggsystem

Vi jobbar med två olika byggsytem som vi valt att kalla småblock respektive storblock. Vilket system som passar bäst för just ditt bygge bedömer vi från fall till fall, men grovt förenklat kan man säga att småblocken primärt används vid byggnader av typen garage, fritidshus, maskinhallar och stall. Storblocken är i huvudsak en villavägg.

Småblock

Tänk om man kunde bygga ett fritidshus eller garage lika lätt som när man bygger med lego? Ja inte är det långt ifrån - med hjälp av vårt flexibla väggblockssystem kan du på ett enkelt och smidigt sätt själv bygga det mesta.

LÄS MER OM VÄGGBLOCKEN

Villablock

Vi levererar även villor genom ett villablockssystem. Dessa byggsatser har en högre färdigställandegrad där även isolering, fönster, dörrar, plåtdetaljer, foder, ångspärr med mera monteras färdigt.

LÄS MER OM VILLABLOCKEN

Takstolar

Snölasterna från bergen i Kiruna och vindlasterna från slätterna i Skåne, våra takstolar är dimensionerade för att klara allt! Eller det mesta i alla fall.

TAKSTOLAR SOM KLARAR ALLT

Tillval

Plåttak eller takpannor? Fast- eller öppningsbart fönster? Frågorna är många när man ska bygga nytt. Här reder vi ut vad vi kan erbjuda för tillval till byggsatsen.

LÄS MER OM VÅRA TILLAL

Invändig Materialsats

Utöver det utvändiga skalet till byggnaden kan vi leverera innerväggar, innerdörrar, innertak etc. Här presenterar vi det utbudet.

LÄS MER OM INVÄNDIG MATERIALSATS

Grundlösningar

Att anpassa grunden efter markförhållanden, byggnad och funktion är en viktig del i ert projekt! Läs mer om våra grundlösningar.

LÄS MER OM VÅRA GRUNDER

Lundqvistmontage™ grunder

Behöver du hjälp med att gjuta grunden?
Här kan du läsa mer om våra olika utföranden.

LÄS MER OM GRUNDER

Lundqvistmontage™ småblock

Är du osäker på hur mycket hjälp du vill ha till ditt bygge? Här finns mer information om de alternativ som passar dina behov.

LÄS MER OM VÅRA MONTAGESTEG

Lundqvistmontage™ villa

Sugen att få hjälp med stomresning av villan ni köper från oss? Eller kanske nyckelfärdigt?
Här kan ni läsa mer.

LÄS MER OM VILLAMONTERING

Från offert till leverans

Vill du veta hur det går till att köpa en byggnad av oss på Lundqvist Trävaru AB? Nedan beskriver vi köpprocessen steg för steg. Titta gärna runt på vår webbplats för att få en uppfattning om vad vi kan erbjuda och vad du vill ha för typ av byggnad. Tveka inte att höra av dig om det är något du undrar över.

1. Offert

När du har bestämt dig för vilken typ av byggnad du vill ha, och funderat över längd, bredd, höjd och taklutning, så är du välkommen att kontakta oss på telefon, via mejl eller använda dig av vår priskalkylator på länken nedan. Då kan vi räkna vidare på din byggnad och diskutera de eventuella tillval som du är intresserad av (exempelvis grundmålning, yttertak, grund, isolering med mera).   För att vi ska kunna ge dig en fraktkostnad så måste du ange leveransort – eller ännu hellre – postnummer.

RÄKNA PÅ DIN BYGGNAD SJÄLV DIREKT I WEBBEN

2. Bygglov

Innan du påbörjar ditt bygge måste du ansöka om bygglov hos din kommuns stadsbyggnadskontor. Om du ska bygga utanför tätbebyggelse kan det finnas vissa undantag från kravet på bygglov. Kontakta din kommun för klara besked. Via vår priskalkylator kan du själv skriva ut färdiga fasad, plan- och sektionsritningar. Lämna in dessa tillsammans med en tomtkarta där du ritat in var på tomten byggnaden ska stå – så har du normalt sett det som krävs för enklare byggnader.   Ritningar för byggnader som frångår vår standard kan vi ordna för 790:- inklusive moms. Tänk på att det ibland kan ta lång tid att få bygglov så vi råder dig att vara ute i god tid. Normalt sett kan vi ordna fram ritningarna inom 2-3 arbetsdagar.

VAD KRÄVS FÖR ATT FÅ BYGGLOV?

3. Beställning

När du har bestämt dig för vad du vill ha och har fått klartecken från din kommun gällande bygglov så är det dags för beställning. Vi brukar alltid gå igenom beställningarna per telefon ett sista varv för att stämma av att allt är med och även passa på att prata ihop oss kring leverans, lossning och betalning. När allt är klart så skickar vi en orderbekräftelse. Orderbekräftelsen fungerar som ett kvitto på det du köpt och den visar tydligt vad vi är skyldiga att leverera – så dubbelkolla alltid att det stämmer. Tillsammans med orderbekräftelsen skickar vi även våra allmänna villkor och information om vad som kan vara bra att tänka på inför bygget.

KONTAKTA OSS FÖR ATT LÄGGA EN BESTÄLLNING

4. Leverans

När byggsatsen är klar så packar vi ihop den och skickar den med ett fraktbolag. I samband med att byggsatsen lämnar vår fabrik kontaktar vi dig så att du vet att byggsatsen är på väg och även så att du får kontaktuppgifter till transportbolaget. Lastbilschauffören ringer sedan dig i god tid innan han eller hon kommer fram. Som kund är du ansvarig för att lämplig maskin med gafflar (exempelvis en traktor) finns på plats för att lossa byggsatsen på byggplatsen. Det måste också vara möjligt för lastbilschauffören att med lätthet kunna köra en 25 meter lång långtradare till och från lossningsplatsen. Om det inte är möjligt att uppfylla de två punkterna ovan så levereras byggsatsen till närmaste terminal. Från terminalen kan du sedan antingen hämta byggsatsen själv eller boka utkörning med till exempel en kranbil. Om ni redan vid beställningstillfället vet med er om att ni önskar hjälp med lossningen kan vi även erbjuda er hjälp med den biten. Det är bara att lyfta frågan med er säljare, så syr hon/han ihop leveransen inklusive lossning.

UNDRAR DU NÄR LEVERANSEN KOMMER? KONTAKTA OSS

5. Montering

Våra byggsatser är anpassade för att vara så enkla som möjligt att montera. Byggsatsen till ett vanligt dubbelgarage monterar två händiga människor upp till ett väderskyddat utförande på en helg. Vid leveransen medföljer en monteringsanvisning som i enkla steg beskriver hur monteringen går till. Om det ändå uppkommer några frågor vid monteringen så hjälper vi gärna till. För en normalstor byggnad krävs inga större maskiner (exempelvis traktorer) vid montering, men om du ska bygga större byggnader så kan någon typ av maskin vara till hjälp.

VILL DU VETA MER OM HUR MONTAGET GÅR TILL?

BEGÄR OFFERT

Fyll i dina uppgifter så kommer vi att kontakta dig!