Takstolar

Snölasterna från bergen i Kiruna till vindlasterna från slätterna i Skåne, ja våra takstolar är dimensionerade för att klara allt! Eller det mesta i alla fall. Skämt åsido, i standardutförande dimensioneras alla våra takstolar för snözon 3,0 lätt tak alternativt snözon 2,5 med tungt tak. Om du bygger i en högre snözon kan vi självklart även lösa detta!

Om takstolar

Här berättar vi lite mer om takstolar rent generellt, men även specifikt om just Lundqvists takstolar.

Vad är en takstol?

En takstol är den bärande delen i ett yttertak. Takstolen finns i olika utföranden men består ofta av sammanpressat klassat regelvirke som stärks med hjälp av olika typer av fackverk.

Klarar takstolen min snözon?

Alla våra standardtakstolar är dimensionerade för att klara snözon 3,0 med lätt tak (plåttak) eller snözon 2,5  med ett tungt tak (exempelvis betongpannor). Detta täcker in de absolut flesta orterna i Sverige, och skulle det mot förmodan vara så att det inte räcker – kan vi förstärka takkonstruktionerna ytterligare. Med våra takstolar behöver du aldrig tänka på att skotta taken.

Hur säkerställer ni att takstolarna är rätt dimensionerade?

Alla våra takstolar är CE-märkta, där våra processer årligen granskas av SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, för att säkerställa att vi följer gällande regler för konstruktion, beräkningar, tillverkning samt förvaring.

Kan ni erbjuda andra takstolar än de som är standard?

I största möjliga mån försöker vi hitta en lösning där någon av våra standardiserade lösningar går att använda. Då kan vi garantera att allt fungerar smärtfritt kring leverans och montage, eftersom vi slipper att uppfinna hjulet en gång till, för att slänga sig med en gammal klyscha. Men i de fall detta inte går kan vi vissa gånger hitta en specialanpassad lösning som passar just dina specifika önskemål. Detta är dock väldigt situationsberoende och bedöms från fall till fall.

BEGÄR OFFERT

Fyll i dina uppgifter så kommer vi att kontakta dig!