Personuppgiftspolicy

Anledningen till att Lundqvist Trävaru AB hanterar personuppgifter är för att kunna ge dig som besökare och kund en bättre upplevelse och service och att kunna fullfölja sina åtaganden gällande exempelvis garantier och leveranser för att nämna några. Men som alltid kommer säkerheten först och Lundqvist Trävaru AB gör sitt yttersta för att skydda dina uppgifter och DU bestämmer, vill du bli bortglömd raderas dina uppgifter.

Personuppgifter

För oss på Lundqvist har det alltid varit viktigt att dina personuppgifter hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Vi följer alla lagar och regler som gäller för personuppgiftsskydd. Denna policy som du läser just nu hjälper dig bl.a. att förstå vilken slags information vi samlar in och hur den används. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss med dina frågor eller funderingar kring hur vi hanterar dina uppgifter. Lundqvist Trävaru AB, (”Lundqvist”/”vi”), 556066-0499, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Kontaktuppgifter hittar du här.

Offertförfrågningar

För att kunna hantera din offertförfrågan behöver vi behandla följande uppgifter:
  • Namn
  • Adress, telefonnummer, e-post
  • Personnummer
  • Leveransinformation
Detta gör vi med den lagliga grunden berättigat intresse; utan den här informationen kan vi inte fullgöra vårt avtal med dig. Informationen sparar vi i 36 månader från det att offerten har skickats, detta för att kunna fullfölja supporten av våra tjänster. Långa ledtider för exempelvis bygglov med strandskydd tenderar att dra ut på tiden och förusätter därmed att Lundqvist sparar uppgifterna.

Beställningar

För att kunna hantera dina beställningar och köp behöver vi behandla följande uppgifter:
  • Namn
  • Adress, telefonnummer, e-post
  • Personnummer
  • Betalningsinformation
  • Information om din beställning
Detta gör vi med den lagliga grunden fullgörande av köpeavtalet; utan den här informationen kan vi inte fullgöra vårt avtal med dig. Informationen sparar vi i 7 år från det att leverans och betalning har skett med den lagliga grunden bokföringslagen. Efter dessa sju år raderas personuppgifterna, dock kommer beställningsnummer och fastighetens adress finnas kvar för att kunna fullfölja reklamations- och garantiåtaganden.

Kundupplevelse

För att kunna erbjuda dig en personifierad sajt som ger dig bästa möjliga användarupplevelse samt relevanta produktvisningar och rekommendationer behandlar vi följande uppgifter om dig:
  • IP-adresser
  • Data som samlats in ifrån cookies och liknande, exempelvis vilka produkter du klickat på och tidigare shoppinghistorik.
Den här datan analyserar vi och ger dig sedan förslag på andra produkter du kanske skulle tycka om på vår sajt. Detta gör vi med den lagliga grunden att behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt berättigade intresse av att tillhandahålla en så bra och anpassad sajt som möjligt till dig. Vi sparar sådan data i max ett år från din senaste aktivitet. Om du vill att vi raderar denna data kan du närsomhelst höra av dig till oss så gör vi det.

Vill du kan du även rensa din cookiedata, läs mer om det i vår cookiepolicy.

Marknadsföring

För att kunna marknadsföra oss mot dig och visa våra produkter och erbjudanden både på vår sajt och genom samarbetspartners, hanterar vi de här uppgifterna om dig:
  • IP
  • Data som samlats in ifrån cookies och liknande, exempelvis vilka produkter du klickat på sidor du har besökt.
  • Ordernummer
Detta gör vi med den lagliga grunden att behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt berättigade intresse av att marknadsföra våra produkter till dig upp till ett år efter din senaste aktivitet på vår sajt. För att göra detta använder vi oss av olika externa annonstjänster och samarbetspartners. Du kan också läsa mer om denna insamling, delning och användning av data samt ta bort uppgifterna som hanteras via dessa kanaler i vår cookiepolicy.

Om du vill ha vårt nyhetsbrev, få olika erbjudanden eller vara med i kundundersökningar behöver vi hantera dessa uppgifter om dig:
  • Namn
  • Adress, telefonnummer och e-post
  • Uppgifter du själv lämnat ifrån dig (t.ex. åsikter, feedback etc.
Detta gör vi endast när vi fått ditt samtycke i samband med att du lämnar ifrån dig uppgifterna. Lagringstiden kan vara olika beroende på situation, men står alltid med i samtycket som du ger vid det tillfället.

Förbättring av tjänst

För att kunna analysera, utveckla och förbättra våra tjänster, produkter och system behandlar vi följande uppgifter om dig:
  • Köp- och användargenererad data, som exempelvis klick- och besökshistorik.
  • Tekniska data rörande enheter och deras inställningar (t.ex. språk, IP-adress, webbläsarinställningar, tidzon, operativsystem och plattform).
  • Information om hur du har interagerat med oss, t.ex. hur du har använt sajten, var och hur länge olika sidor besökts, svarstider, felkoder, hur du når och lämnar tjänsten etc.
Detta gör vi för att behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt berättigade intresse av att förbättra och utveckla vår sajt samt våra produkter och erbjudanden till dig. Detta görs genom analys på aggregerad nivå, dvs att analysen är generell och inte på individnivå. Vi sparar sådan data som underlag till analysen klartext i ett år från din senaste aktivitet, och sedan psedonymiserar vi informationen, vilket innebär att det inte går att se vem som uppgifterna tillhör. Om du skulle återvända inom två år ifrån det att vi psedonymiserat dina uppgifter, kopplar vi ihop dina uppgifter med ditt tidigare besök på vår sajt och kan på så sätt se att du är en återkommande kund, och bättre förstå hur återkommande kunder generellt använder vår sajt. Om det däremot har gått mer än två år sedan vi psedonymiserade dina uppgifter, kan vi inte längre koppla ihop uppgifterna, och din historik är tom. Skulle du höra av dig till oss och vilja nyttja din rätt att bli raderad kommer vi självklart heller inte att kunna återkoppla någon information om dig.

Vilka kan uppgifterna delas med?

Vi delar ibland information, inklusive personuppgifter, med vissa mottagare för att kunna utföra behandlingarna som är beskrivna ovan. Vi säljer aldrig dina uppgifter till någon annan utan ditt tillstånd. De som vi kan komma att dela din information med är:
  • Tjänsteleverantörer:
    För att uppfylla ändamålen med vår behandling av dina personuppgifter delar vi dina personuppgifter med företag som tillhandahåller tjänster till oss, t.ex. för att hantera utskick och leverans av dina varor eller tillhandahålla vissa system. Dessa företag får endast behandla dina personuppgifter enligt våra uttryckliga instruktioner och får inte använda dina uppgifter för något annat än detta.
  • Betaltjänstleverantörer
    För att administrera betalningar via sajten kan vi komma att använda oss av olika betaltjänstleverantörer. Betaltjänstleverantören är personuppgiftsansvarig för sin egen behandling av dina personuppgifter, och har separata villkor som gäller för dem. Information om deras villkor och hantering av personuppgifter får du när du väljer vilket betalsätt du vill använda på sajten.
  • Samarbetspartners
    För att kunna fullfölja våra åtaganden enligt din beställning förutsätter det att vi måste dela personuppgifter så som exempelvis adress, personnummer, namn och ordernummer. Uppgifterna delas endast för det syftet och säljs eller delas inte vidare ytterligare.
  • Övriga mottagare
    Vi kan komma att överföra dina personuppgifter till andra mottagare, t.ex. myndigheter, om det krävs av oss enligt lag. Om hela eller delar av vår verksamhet säljs eller integreras med annan verksamhet kan dina personuppgifter lämnas ut till våra rådgivare, eventuell köpare och dennes rådgivare och lämnas vidare till verksamhetens nya ägare.
  • Överföring utanför EU
    Vissa tjänste- eller betaltjänstleverantörer kan komma att befinna sig utanför EES. Vi överför aldrig några uppgifter utanför EES utan att ha vidtagit lämpliga säkerhetsåtgärder, och vi har lagstöd för överföringen genom exempelvis Privacy Shield eller kommissionens standardavtalsklausuler.